“Ford Genk niet dicht tijdens zomer”

Ford heeft dan toch gereageerd op de geruchten dat de autofabriek van Genk tijdens de zomermaanden meerdere weken dicht zou blijven. De directie ontkent met klem dat er buiten het collectief verlof een lange periode van economische werkloosheid wordt ingelast.

Al enige tijd leefden er bij werknemers en vakbondsafgevaardigden hardnekkige geruchten dat Ford voor en na het collectief verlof van juli meerdere weken van werkloosheid zou voorzien. Er was inclusief de vakantieperiode, sprake van een productiestop van aaneensluitend negen weken en meer. Andere bronnen meenden te weten dat er na het collectief verlof twee maanden zou gesloten worden. Deze speculaties leefden erg op de werkvloer, en waren voor sommigen de voorbode van een definitieve sluiting vroeger dan einde december 2014.

Ondanks de vragen die hierover aan Ford werden gesteld, werden de geruchten aanvankelijk niet bevestigd, noch ontkend. Vandaag liet de directie dan toch verstaan dat deze geruchten "totaal uit de lucht zijn gegrepen". Tot nader order zal er dus gewoon gewerkt worden buiten de traditionele vakantieperiode. Op de ondernemingsraad kan echter op ieder moment een andere regeling worden besproken.