Zelfmoord gepeste jongen onderzocht

De politie opent een onderzoek naar de zelfmoord van een jongen van 13 uit Bredene. De moeder van het kind heeft klacht ingediend nadat de jongen in zijn afscheidsbrief twee medeleerlingen heeft beschuldigd van pesterijen.

Keano Peersman beroofde zichzelf zondag van het leven. Hij zat in het tweede jaar Metaal en Elektriciteit op het VTI in Oostende. Voor zijn dood noemde hij in zijn afscheidsbrief twee medeleerlingen bij naam. Zij zouden hem met hun pesterijen tot de wanhoopsdaad hebben gedreven: "Jullie moeten niets verbergen, jullie sloegen altijd iedereen in elkaar", staat er te lezen.

De mama van Keano heeft nooit iets gemerkt van de pesterijen: "Hij had vooraf niets concreets verteld over pesterijen en had ook helemaal geen signalen uitgestuurd dat hij uit het leven zou stappen", zo getuigt ze in Het Laatste Nieuws. De moeder dient nu eenklacht in bij de politie die de zaak zal onderzoeken..

Ook op school zeggen ze dat ze nooit iets gemerkt hebben van de pesterijen. Volgens directeur Frank Travers zijn er nooit meldingen geweest van pesterijen tegen Keano.