Redt online petitie Viktor?

De ouders van Viktor zijn de wanhoop nabij. Hun zoontje van zeven heeft een zeldzame, dodelijke ziekte. Hij kan behandeld worden, maar dat kost 18.000 euro per maand en wordt niet terugbetaald.

Het gaat om de HUS-ziekte, een zeer zeldzame ziekte die fataal kan zijn. Deze ziekte veroorzaakt nierfalen en afbraak van rode bloedcellen. Elk jaar krijgen vier kinderen in ons land die diagnose. Victor moet om de twee weken naar het UZ in Jette waar hij via een infuus medicatie krijgt. Maar dat kost telkens 9000 euro.

Viktor's ouders doen nu een oproep aan minister van Volksgezondheid Onkelinx, om de kosten terug te betalen, want zij kunnen dat onmogelijk betalen. Onkelinckx heeft aan de firma die het medicijn produceert, een prijsverlaging voorgesteld, maar dat is geweigerd. Onkelinx neemt volgende week op 7 mei een beslissing.

Om Onkelinckx helpen te overtuigen zijn de ouders een petitie gestart. Intussen hebben al 6621 mensen die ondertekend. De petitie is te vinden op: http://www.petities24.com/signatures/ahus/