Crevits wil sirenes op takelwagens

De Vlaamse regering vraagt de federale overheid om takelwagens uit te rusten met zwaailichten en sirenes. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag. Nu rijden takelwagens zich onderweg vaak vast in files.

Minister van Mobiliteit Hilde Crevits wil ernstige ongevallen op autosnelwegen zo efficiënter kunnen aanpakken. "De incidenten van de afgelopen dagen, zoals in Vrasene, tonen nog eens aan hoe belangrijk het is dat de noodzakelijke hulpdiensten snel ter plaatse geraken", zegt Crevits.

Concreet wil Crevits dat takelwagens die door de politie opgevorderd worden, erkend worden als prioritaire voertuigen. Dat wil zeggen dat ze blauwe knipperlichten en sirenes mogen gebruiken. Bovendien wil Crevits dat die prioritaire voertuigen ook de pechstrook van de autosnelweg mogen gebruiken. De Vlaamse regering stemde vrijdag in met haar voorstel.

Volgens Het Nieuwsblad op Zondag stond Binnenlandse Zaken tot dusver weigerachtig tegenover het idee om niet-politiediensten uit te rusten met zwaailichten en sirenes.