Verkeerschaos na ongeval in Vrasene

Door een dodelijk verkeersongeval op de N49 in Vrasene, in de richting van Knokke, is er chaos op de weg. De N49 blijft de hele avondspits afgesloten in beide richtingen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten aan de regio rond Antwerpen en het Waasland te vermijden

Het ongeval op de N49 in Vrasene gebeurde rond 13 uur. Een vrachtwagen geladen met gasflessen kwam in de middenberm terecht bij een inhaalmanoeuvre. Verschillende gasflessen ontploften, waarop het voertuig vuur vatte. De bestuurder was op slag dood.

Er kwamen ook veel gasflessen op de rijbaan terecht. Het gemeentelijk rampenplan werd een tijd lang afgekondigd en er kwamen meerdere brandweerkorpsen ter plaatse. Het vuur is ondertussen onder controle, maar de brandweer blust na om de gasflessen af te koelen. Het ongeval zal nog de hele avondspits voor heel wat verkeershinder zorgen. De wachttijden op de Antwerpse ring en de N49/E34 lopen op tot twee uur.

In de staart van het ongeval, ter hoogte van Stekene, gebeurde nog een tweede dodelijk ongeval. Een bestelwagen reed in op zijn voorligger. Door het ongeval wordt de oprit Moerbeke in de richting van Antwerpen afgesloten. Alle verkeer richting Antwerpen wordt in Zelzate-Oost richting de R4 gestuurd.