Syriëstrijder haalt uit naar familie

De Vlaamse Syriëstrijder Brian De Mulder (19) heeft voor het eerst van zich laten horen in een e-mail die de krant Het Nieuwsblad kon inkijken. “Jullie zijn geen familie meer tot jullie vergiffenis vragen aan Allah”, zijn de niet mis te verstane woorden aan zijn familie. “De gelovigen zijn mijn echte familie geworden”, gaat De Mulder verder.

Het is het eerste teken van leven van Brian De Mulder zijn sinds zijn plotse vertrek naar Syrië eind januari. Hij zou er met nog andere moslimbekeerlingen gaan strijden aan het front. Voor zijn familie is de e-mail een zware klap. “Mama en ik hebben urenlang gehuild. Hij heeft geen enkele intentie om naar huis te komen”, zegt zijn zus Bruna. “Het enige goede nieuws is dat we weten dat Brian nu nog leeft”.

Zelfs de arrestatie van Fouad Belkacem, de voormalige leider van de extremistische moslimorganisatie Sharia4Belgium, schrijft De Mulder aan zijn familie toe. “Er zitten onschuldige moslims in de cel door jullie schuld. Ik heb gehoord dat jullie wegens mijn vertrek naar het Vlaams Belang zijn gestapt. Ik wil geen contact meer met jullie”. De familie is zeker dat Brian de e-mail zelf heeft gestuurd maar wijstook naar Sharia4Belgium. “We bestaan niet meer voor hem. Ze hebben hem compleet gebrainwasht”. Volgens het federaal parket heeft de extremistische moslimbeweging al zeker 33 Vlaamse jongeren naar Syrië gestuurd.