Wereldleider Sharia bedreigt België

 

“De moslims in België zijn brave mensen, maar met dit soort acties (de arrestatie van Fouad Belkacem) en met al die verboden op klederdracht en sluiers, krijgen die mensen het signaal: jullie voeren echt strijd tegen de islam! En wij zien jullie nog steeds als onze vriendelijke buren? Je mag niet met vuur spelen.” Dat zegt de geestelijke leider van de wereldwijde Sharia-beweging in een exclusief interview met Telefacts, bij VTM.

 Telefacts-reporter Robin Ramaekers is erin geslaagd om in Libanon Sjeik Omar Bakri Mohammed te ontmoeten. Bakri Mohammed is de stichter en geestelijke leider van de wereldwijde Sharia-beweging. Het interview vond plaats bij de sjeik thuis, op het ogenblik dat er in België verschillende leden van Sharia4Belgium werden gearresteerd. Bakri Mohammed waarschuwt ons land dat dit een gevaarlijk precedent kan zijn.

Bakri Mohammed is een gekende haatprediker. Begin 2005 zei hij dat de Britse overheid het samenlevingsverdrag met de moslims had verbroken en dat acties niet zouden uitblijven. Die zomer ontploften in Londen 3 bommen op bussen en in de metro. Bij de daders waren aanhangers van Bakri Mohammed.

 De man werd verbannen uit Groot-Brittannië en woont nu in Tripoli, Libanon. Van daaruit ronselt hij jonge moslims om te gaan vechten in Syrië. Bakri Mohammed heeft een directe lijn met extremistische rebellen aan het front.

Het volledige interview wordt vanavond uitgezonden in Telefacts om 21u30.