Geen nieuwe kledij voor federale politie

Agenten van de federale politie die een nieuwe pull of schoenen willen, moeten voortaan toestemming vragen aan hun baas. Tot nu konden ze dat vrij kopen in de politiewinkel in Etterbeek. “Een verdoken besparing”, zegt de vakbond aan Het Nieuwsblad en De Standaard.

Agenten van de federale politie krijgen elk jaar punten van de overheid, waarmee ze uitrusting kunnen kopen. Met die punten konden ze vrij en gratis kiezen uit het aanbod in de politiewinkel. Maar dat is nu veranderd. Kledingstukken die geen echte politiefunctie hebben, zoals schoenen, een trui, handschoenen en thermisch ondergoed kunnen niet meer worden gekocht met de punten. Voor deze kledij is er nu toestemming nodig. Als die er niet is, moeten de agenten hun aankoop zelf betalen.

Een manier om de voorraad beter te beheren, zeggen ze bij de federale politie. De vakbond spreekt van een “verdoken besparing. De maatregel maakt het moeilijker iets te kopen, waardoor heel wat kledingstukken in de rekken zullen blijven liggen. Zo kan bespaard worden op nieuwe bestellingen.”