Buscrash E34: vijf doden

Op de E34 in Oelegem richting Antwerpen is een zwaar ongeluk gebeurd met een buitenlandse schoolbus vol tieners. Er is voorlopig sprake van vijf dodelijke slachtoffers, waaronder drie kinderen. Er zijn ook veertien gewonden: zeven lichtgewonden, vijf mensen zijn in levensgevaar en twee verkeren in kritieke toestand.

Er zou één begeleider om het leven gekomen zijn en ook de buschauffeur zou het ongeluk niet overleefd hebben. De omstandigheden van het ongeluk zijn niet duidelijk, maar de bus is op een brug door de vangrail gereden en naar beneden gestort. Volgens de eerste berichtgeving gaat het om een Poolse bus, met leerlingen uit drie verschillende scholen uit de buurt van Wolgograd in Rusland. De leerlingen waren op een Europese rondreis: ze kwamen van Berlijn en reden richting Parijs.  In totaal zat er een veertigtal mensen op de bus.

De ravage was enorm, overal lagen er brokstukken en spullen van de kinderen rond de bus. Een kraan heeft de bus ondertussen getakeld. De niet-gewonden werden overgebracht naar de brandweerkazerne in Zandhoven. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht. Het medisch interventieplan is afgekondigd.