Vangheluwe wil snel publiek adres

Oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe blijft hopen dat hij snel weer een vast, publiek adres heeft. De regionale zender Focus & WTV kon de briefwisseling tussen Vangheluwe en een man uit Poperinge inkijken.

Twee jaar geleden werd Vangheluwe door het Vaticaan gestraft en werd hij verbannen naar een klooster in Frankrijk. Officieel weet niemand waar hij zich bevindt en alle briefwisseling verloopt via het bisdom Brugge.

Vangheluwe stuurt regelmatig brieven naar een man uit Poperinge. Zijn broer stapte uit het leven nadat hij misbruikt werd door een geestelijke. Hij had een ontmoeting gevraagd onder vier ogen op het onderduikadres van de oud-bisschop en kreeg het volgende antwoord: "Tot mijn (en uw) spijt is een ontmoeting niet mogelijk binnen afzienbare tijd. Misschien later??"

Na de eerste brief volgden er nog. Telkens liet Vangheluwe verstaan dat hij hoopt binnenkort een vast, publiek adres te hebben: "Zoals u zelf vermoedt, is het niet eenvoudig voor mij om iemand te ontmoeten. Ik hoop dat ik over enkele weken op een nieuw en vast adres zal wonen, met meer mogelijkheden tot contact."