Geld is op bij de federale politie

Het budget is op bij de federale politie. Er is geen geld meer voor toiletpapier, fluostiften of postzegels, maar de politie kan ook de toegang tot de bedrijvendatabank niet meer betalen. Dat schrijft De Morgen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het moeilijk werken is.

Dat de politie de bedrijvendatabank niet kan zien, bemoeilijkt het onderzoek naar ondernemingen die geld in buitenlandse belastingparadijzen hebben. De fraudedienst van de federale politie moest de lijst volgens de krant zelfs opvragen bij de redactie van De Tijd, omdat ze het overzicht zelf niet kon opstellen.

Ook volgens de vakbonden is het probleem schrijnend. Volgens hen zitten ook andere diensten zonder geld. "De spoorwegpolitie moet geel papier gebruiken omdat het wit op is en er geen geld meer is", zegt Jan Adam van ACV. De vakbondsman vreest dat het alleen maar erger zal worden: "Als gevolg van de recente begrotingscontrole moet de federale politie opnieuw 41 miljoen euro besparen. Dit is catastrofaal."