De briefjes van De Gelder: letterlijk

Lees hier de briefjes die Kim De Gelder schreef. Onze redactie heeft de tekst letterlijk overgenomen, schrijffouten inclusief.

Briefje 1
Verklaring van de feiten
De feiten die ik gepleegd heb zijn enkel te verklaren vanuit mijn jeugd. Vanaf ik 15 jaar was begon ik mijn zoektocht naar gelijken inzake volwassenheid. Ik werd vaak op kinderachtige wijze uitgesloten op school. Dit maakte me depressief. Omdat ik geen gelijken vond besloot ik op mijn 18 zelfmoord te plegen. Helaas mislukte dit. Nadien legde ik een zoektocht naar onafhankelijkheid, voor mij de ultieme vorm van volwassenheid. Maar de voortdurende aanwezigheid van mijn ouders maakte me enkel nog depressiever. Omdat ik in de gedachtengang leefde dat ik nooit vrij kon zijn om te studeren wat ik wilde en me in de noodzaak zag om me op gewelddadige wijze van mijn ouders, mijn verleden en de Vlaamse maatschappij af te scheuren begon ik aan mijn eigen revolutie door een plan op te stellen waarin ik de Belgische staat kon herschikken. Ik verwijs hiervoor door naar het gerechtelijk arrondissement Brussel Halle Vilvoorde. De rest oftewel de feiten; Zijn geschiedenis. Ik wou moordenaar worden. van de regels en geef me een straf alstublieft waarbij ik me gedurende 10 jaar enkel mag verplaatsen op het erf van mijn ouders tot alle problemen tussen mij en de burgerlijke partijen v/d baan zijn. Ik beloof jullie plechtig, aan alle mensen in de zaal, dat als er een oorlog uitbreekt in België, ik gewoon pacifistisch zal zijn en niet zal deelnemen. Ik zal neutraal zijn en me voortaan houden aan de 10 geboden. Ik heb me vaak onnozel gedragen in de gevangenis om fysieke aanvallen te vermijden. Laat me alstublieft naar huis gaan zodat ik kan leven in eer en geweten kan laten herstellen, zodat ik mijn vrijheid: bier drinken en studeren en wijven poepen.

Briefje 2
Mijn excuses aan de man van Elza Van Raemdonck en aan de familie van Blindeman Marita, Vermeir Corneel en Garcia-Arbesu Leon en de verwonden verwijs ik door naar de dokter. Waarom? Ik wist niet waarom moorden fout was maar aan alle mensen in de zaal wil ik dit zeggen: als jullie mij de dood toewensen, onthoud dit dan goed, moorden is erger dan zelfmoord plegen.

Briefje 3
Vooral de verwerking van mijn verleden was de onderliggende oorzaak van mijn depressie. Mijn evenbeeld? Osama Bin Laden. Ofwel een moslim met verstand. Wat is er erger dan moord? Smart. En in andere landen gebeuren er nog veel ergere dingen dan moord.