Brand vernielt kerk Westkapelle

In de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle, een deelgemeente van Knokke-Heist in West-Vlaanderen, is een hevige brand uitgebroken. Het vuur is ontstaan bij dakwerken. De kerktoren is rond 16 uur ingestort. Het ziet ernaar uit dat de volledige kerk verwoest is.

De brand ontstond rond 15.15 uur. Op dat moment waren arbeiders bezig met dakwerken uit te voeren. Die werken aan het dak zijn volgens de brandweer zo goed als zeker de oorzaak van de uitslaande brand. De Sint-Niklaaskerk stond in een mum van tijd in lichterlaaie. Ruim drie kwartier later stortte de kerktoren van het beschermde monument in.

Bij de brand vielen geen gewonden. Voorlopig is er ook geen direct gevaar voor de buurtbewoners en er zijn geen evacuaties gepland. Het blussen zal nog een hele tijd in beslag nemen. Daarbij krijgt de brandweer van Knokke-Heist de assistentie van de Brugse collega's die met twee ladderwagens ter plaatse zijn.

Het parket van Brugge zal een branddeskundige aanstellen om de omstandigheden van de brand verder te onderzoeken. De beelden werden aan onze redactie bezorgd door Raoul De Schuyter van LoVID.