Vermassen vergelijkt met Columbine

Deze middag mogen de advocaten van de burgerlijke partijen repliceren op het pleidooi van meester Haentjens de advocaat van Kim De Gelder. Meester Vermassen beet de spits af, en vergeleek deze zaak met de slachtpartij op de Columbine High School.

Vermassen begon met een paar mopjes. Over een zot die zat te vissen vlakbij het zottekeskot van Lede, in de Molenbeek. “Hij zat te vissen zonder lijn”, vertelde de advocaat van de overleden slachtoffers. “Ik vroeg hem hoeveel hij er al gevangen had. En hij antwoordde me dat ik al de derde was.” Vermassen kreeg de lachers op zijn hand. “Die visser, dat is die man daar.” Waarop hij naar De Gelder wees. “Hij heeft jullie allemaal goed liggen.”

De strafpleiter legde ook een link met de Columbine High School, waar veertien jaar geleden twee studenten een leraar en twaalf medeleerlingen doodschoten. “De Gelder was op de dag van de feiten in Fabeltjesland zo helder dat hij zelfs had bestudeerd om welk uur hij best kon binnenvallen: het uur waarvan hij dacht dat de tantekes koffie aan het drinken zouden zijn. Dat lijkt op Columbine! Die hadden ook plannen van de school, die wisten ook wanneer er pauze was. En ze hadden hetzelfde motief: haat!”