Moeder De Gelder bijna uit zaal gezet

Op het proces tegen Kim De Gelder is het tot een hevige discussie gekomen tussen de advocaten en de psychologen die waren aangesteld door de verdediging. Ook de moeder van De Gelder raakte daarbij betrokken. De voorzitter dreigde er zelfs mee de assisenzaal te ontruimen.

De commotie ontstond nadat advocate Nina Van Eeckhaut kritische vragen had gesteld aan de psychologen, omdat een van hen tien dagen na de feiten in Fabeltjesland een interview had gegeven over De Gelder in Humo. Daarin zei hij dat De Gelder duidelijk een psychoot is. Pas daarna werden de psychologen door de verdediging aangesteld. “Een duidelijk teken van fanatisme”, vindt Van Eeckhaut.

Haar uithaal werd in de zaal met applaus onthaald. De voorzitter reageerde fors en dreigde de zaal te ontruimen. “Mag ik stilte in de zaal. Het is hier een rechtszaal, geen café.” Ook de moeder van De Gelder uitte haar ongenoegen, waarop de voorzitter haar aanmaande te gaan zitten. “U hebt uw getuigenis afgelegd. Nu moet u zwijgen!”.

Kort daarna werd de zitting geschorst, nadat de psychologen meer dan vijf uur aan het woord waren. Om 15u30 starten de pleidooien van de advocaten van de burgelijke partij. Eerst komt Jef Vermassen aan het woord.