Broer De Gelder: Kim was niet agressief

Als Tim, de anderhalf jaar jongere broer van Kim De Gelder, de rechtbank binnenkomt ontsnapt er een kleine glimlach bij De Gelder. De rest van de getuigenis staart hij gewoon naar de grond.

Tim vertelt dat hij vroeger veel met zijn broer heeft gespeeld. “We bouwden samen kampen en speelden basket. Toen hij ongeveer dertien jaar was is hij meer gesloten geworden. Hij is dan minder en minder beginnen praten met mij. Hij ging dan meer naar zijn kamer. In het midden van een gesprek kon hij soms gewoon weggaan”.

Er waren ook veel spanningen in het gezin rond De Gelder. Tim en zijn zus stelden zich daar veel vragen over. Maar hij was zeker niet agressief, zegt Tim. Hij was wel erg wisselvallig. Op een bepaald moment is Kim De Gelder verhuisd. Het afscheid liep erg stroef. Tim: "Hij heeft mij nog een hand gegeven en heeft dan gezegd 'tot nooit meer'. Dat is heel pijnlijk. Voor mij en ook voor mijn ouders … Ik reed ook soms voorbij zijn appartement. Wij waren allemaal heel ongerust. We maakten ons zorgen." Nadat Kim verhuisd was, heeft Tim contact met hem proberen te houden, maar dat wilde De Gelder niet. Een paar dagen voor de gruwelijke feiten heeft Tim hem nog gebeld. Hij wilde met hem afspreken, maar Kim wou niet.

Persoonlijk heeft de zaak ook veel invloed gehad op Tim. Hij is zorgkundige, maar wordt overal geweigerd in de zorgsector. De dag van de feiten was hij aangenomen als oppasser bij de CM. Enkele dagen later hebben ze hem opgebeld, dat hij toch niet mocht beginnen. Omdat hij de broer was van Kim De Gelder.

Straks komen ook nog de zus en verdere familie getuigen.