Ouders De Gelder getuigen op proces

Vandaag getuigen de ouders van Kim De Gelder op het proces tegen hun zoon. Zij zullen uitgebreid ondervraagd worden over de jeugd van hun zoon, zijn karakter en hun vraag aan de psychiater om hun zoon te laten opnemen in een psychiatrische instelling. Het is ook afwachten hoe Kim De Gelder zal reageren op de getuigenis van zijn ouders. Eerder liet hij al blijken dat hij niets meer met hen te maken wil hebben, maar vrijdag zei hij ook dat zij het enige zijn wat hij nog heeft.

Na hun verhoor mogen de ouders van Kim De Gelder opnieuw het proces in de zittingszaal volgen. Familieleden van de slachtoffers hadden aan het begin van het proces geprotesteerd tegen hun aanwezigheid in de zaal. Voorzitter Koen Defoort besliste daarom dat de ouders tot hun getuigenis niet meer in de zittingzaal mochten komen. De vraag is hoe de burgerlijke partijen vandaag zullen reageren op de getuigenis van de ouders.

Na de vader en moeder van Kim De Gelder zal de rechter ook zijn broer en zus verhoren. In de namiddag komen andere familieleden aan het woord. Onder andere de oom van Kim De Gelder zal zijn verhaal doen. Hij is zelf arts en heeft de ouders destijds aangeraden om Kim De Gelder te laten colloqueren.