Ook hinder bij het openbaar vervoer

Het winterweer zorgt voor problemen bij de dienstverlening van De Lijn. Alle bussen zijn uitgereden, maar kampen met ernstige vertragingen. Bij de NMBS zijn er vooral problemen in West-Vlaanderen. Op de luchthaven van Zaventem zou alles normaal verlopen.

Bij De Lijn zijn er vooral problemen in Vlaams-Brabant. Daar kunnen de vertragingen oplopen tot een uur. In Antwerpen en Oost-Vlaanderen rijden de bussen met vertragingen tot een halfuur. In Limburg is dat 15 tot 20 minuten. Bij de trams blijven de problemen beperkt. De trams in Antwerpen, Gent en aan de kust ondervinden haast geen problemen.

De NMBS meldt vooral hinder in West-Vlaanderen. De dienstverlening van de Thalys-hogesnelheidstrein is ernstig verstoord. Reizigers die voor vandaag een ticket hebben, kunnen dat omruilen naar een andere datum of krijgen dat terugbetaald.

Op de luchthaven van Zaventem vertrekken enkele vluchten met vertraging. Aan de passagiers wordt aangeraden ruim op tijd naar de luchthaven te vertrekken. Op de luchthaven van Charleroi vertrekt zo goed als elke vlucht later dan gepland.