Carnaval Halle: 30 mensen in ziekenhuis

De eerste feestnacht op het carnaval van Halle is voor dertig mensen in het ziekenhuis geëindigd. De meesten werden afgevoerd met een alcoholintoxicatie. Twaalf mensen werden bestuurlijk aangehouden en één persoon gerechtelijk.

Het Rode Kruis verzorgde 27 mensen in de hulppost in het veiligheidsdorp. 29 mensen konden niet ter plaatse verzorgd worden en moesten worden afgevoerd naar het AZ Sint Maria Halle. Een aantal van hen was betrokken in vechtpartijen, maar de meerderheid werd afgevoerd wegens alcoholintoxicatie. Ook de brandweer voerde een persoon naar het ziekenhuis na overmatig drankgebruik.

Vanaf 02.00 uur volgden enkele vechtpartijen elkaar op in de stad. In totaal werden 12 mensen bestuurlijk aangehouden - voor ordeverstoring of openbare dronkenschap - en 1 persoon gerechtelijk. Bij
controle bleek die laatste geseind te staan voor het uitzitten van een gevangenisstraf. Omstreeks 22.45 uur werd alle sterke drank uit een nachtwinkel in de stationsbuurt bestuurlijk in beslag genomen. Het bijzonder gemeentelijk politiereglement voor carnaval verbiedt aan nachtwinkels om sterke dranken te verkopen tijdens carnaval. De uitbater riskeert een boete.