4 extra speurders voor operatie ‘Propere Handen’ na deal met Veljkovic

De gerechtelijke politie gaat meer speurders inzetten op de operatie ‘Propere Handen’, het onderzoek naar het voetbalschandaal. Vanaf 1 december komen er vier mensen bij, heeft VTM NIEUWS vernomen. Dat heeft te maken met de deal die het gerecht heeft gesloten met hoofdverdachte Dejan Veljkovic. Die gaat alles vertellen wat hij weet over het gesjoemel in het voetbal, in ruil voor een voorwaardelijke straf.

Bij het team van speurders van de gerechtelijke politie in Hasselt is het alle hens aan dek sinds het losbreken van het voetbalschandaal. Het team werkt non-stop aan de operatie ‘Propere Handen’. Nu de 48-jarige spelersmakelaar Veljkovic een deal heeft gesloten met het gerecht, krijgt het speurdersteam versterking. Vier speurders gaan er vanaf 1 december aan de slag.

Boekhouding
Veljkovic zal de speurders zijn complete boekhouding tonen. Hij zal ze enerzijds laten zien wat hij zelf op zijn kerfstok heeft. Anderzijds zal hij ook zijn boekje open doen over wie in de voetbalwereld nog de regels heeft overtreden.

Die vier extra speurders moeten de verklaringen van Veljkovic controleren en ervoor zorgen dat ze die kunnen bewijzen in de rechtszaal. De speurders zullen van buiten de provincie Limburg komen, zodat de federale politie in Limburg tijd kan vrijmaken voor andere dossiers.

Meer over de operatie 'Propere Handen':