Ouders Corneel getuigen sereen

De ouders van baby Corneel kwamen deze middag getuigen op het Proces-De Gelder. Ze gaven een serene getuigenis, zonder haat of woede tegen De Gelder. “Dat is verloren energie. Ofwel steek je je energie in iemand die je haat en die energie niet waard is ofwel steek je je energie in de mensen van wie je houdt, je familie, je vrienden. En als je daar een halve minuut over nadenkt, dan weet je het wel”, zei de papa van Corneel daar over.

De ouders van Corneel getuigden over de eerste momenten wanneer het nieuws tot hen doordringt. "Mijn wereld stortte in. Ik ben beginnen roepen en met mijn Maxi-Cosi tegen de muur zitten slaan. Ik was mama en plots niet meer." Ze kregen Corneel eventjes te zien na de gruwelijke feiten. De confrontatie was hard: "Ze hebben hem in een zaaltje gelegd. Het enige wat we konden zien was zijn gezichtje, hij had bloed aan zijn kaak. De rest was ingepakt. De manier hoe hij daar lag was precies zoals het moment dat hij geboren was. Maar we mochten er niet aankomen."

De zwaarste momenten kwamen wanneer de ouders spraken over de impact op hun leven. "Dat was een leegte thuis. Die zorg voor Corneel viel weg. Alles stond daar nog, zijn park, zijn flesje stond nog op tafel. Hij had het niet uitgedronken”, zegt de moeder. "We waren plots weer met twee. Op dat moment moesten wij met drie zijn, dat klopte niet”, voegt de vader eraan toe.

De ouders van Corneel hebben vrij snel besloten om hun leven terug op te pikken, hoe moeilijk dat ook was. “Thuis hadden we niks te zoeken. Daar stond een leeg park maar daar zit niemand in. Ik ben dan terug gaan werken. Wellicht op halve kracht maar ik ben gaan werken." Ondertussen hebben ze twee zoontjes. “We zijn elkaar blijven steunen om van onze toekomst te maken van wat wij er hadden willen van maken. Ook al is Corneel er niet meer, hij zit in ons hart." Ze hebben er ook voor gekozen om hun twee zoontjes in te lichten over hun overleden broertje. "Ze weten dat ze een broer hebben. We nemen hen ook mee naar het kerkhof, waar zijn foto staat. Toen we vertelden dat we naar Gent moesten, vroeg een van onze zoontjes: "Gaan jullie naar de stoute meneer die Corneel kapot gemaakt heeft?”

Op het einde ging meester Vermassen nog even de confrontatie aan met De Gelder: “Wordt het nu echt geen tijd om je harnas even af te leggen? Uw versteende hart wat te ontdooien en al die slachtoffers een oprechte blijk van spijt te tonen. Zet de deur van uw ijskelder op een kier en zeg tenminste 1 keer: Sorry". De Gelder weigerde te antwoorden.