Mama: “Leon is nu ster aan de hemel”

Op het proces De Gelder hebben de ouders van de overleden baby Leon getuigd. De mama van Leon getuigde emotioneel: “Hij is nu een ster, hij is naar de hemel gevlogen.”

De ouders getuigden dat ze veel paniekerige berichten kregen van familieleden die vroegen hoe het met Leon ging, maar dat in het ziekenhuis niemand kon zeggen hoe het met Leon ging. Dat andere ouders al met hun kind naar huis vertrokken, zorgde voor meer onrust.Uiteindelijk kregen ze het nieuws dat hun zoontje op de operatietafel was overleden.

Voor de ouders van Leon was het een evidentie dat hun zoon naar Fabeltjesland ging. De grootmoeder van Leon werkte daar namelijk als kinderverzorgster. Op de dag van de feiten moest zij niet werken. Dat zij zich niet over Leon kon ontfermen, knaagt aan de ouders: “Ik heb het er heel moeilijk met het feit dat Leon alleen is moeten sterven op een operatietafel. Hij is gestoken en heeft bij Hilde op de schoot gelegen. Als mijn moeder daar was geweest, dan had hij misschien toch een bekend gezicht..."

De ouders lieten op het einde van hun getuigenis een boekje rondgaan met foto’s van Leon. “Dan kunnen we laten zien hoe vrolijk hij was.” Volgens zijn ouders was Leon een heel levendige en blije baby met een sterke wil. “Hij ging recht op zijn doel af en was altijd goed gezind.”