Woedende partners getuigen: hun quotes

Alle partners van de kinderverzorgsters die op het moment van de dodelijke raid van Kim De Gelder in Fabeltjesland aan het werk waren, hebben vandaag zwaar uitgehaald naar de beschuldigde. Het zijn stuk voor stuk mannen van gebroken vrouwen, zowel fysiek als emotioneel. Lees hier de opvallendste citaten.

 

Johny De Wolf, ex-partner van Sabrina Lissens. Ze zijn in de nasleep van de feiten gescheiden.

"Doordat jij toestemming hebt gegeven om je foto's te verspreiden, heeft mijn zoon nu een beeld van hoe jij eruit ziet. Nu slaapt hij niet meer. Nu ziet hij een foto van een domme idioot en dat is een gewone mens. Die jongen kan dat niet plaatsen. Dus weer heeft hij mijn kinderen geraakt. Als ik hem in mijn handen heb... Zit niet zo te lachen. Het enige recht dat jij nog mag hebben is de pijnlijkste dood sterven die er bestaat."

Bart Van Mol, partner van Katja Van Meersche. Zij is aan het begin van het proces opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

"Hij heeft een laffe daad begaan, hij heeft veel levens en gezinnen kapot gemaakt. Hij moet zijn smile van zijn gezicht halen. Het is genoeg geweest. Er is maar één plek waar hij thuis hoort: in een vergeetput. Levend zonder eten en drinken. Dan kan hij eens meemaken wat alle slachtoffers meemaken."

André Smet, partner van Rita Van Geyte

"Smeerlap, van mij mag je tot hier komen. Ja, nu kijk je natuurlijk niet meer. Smeerlap. (woedend) Als ze het mij toelieten, ik zou gewoon naar u toekomen."

Dirk De Wolf, partner van Hilde De Bondt

“Weet u, meneer De Gelder, ik ben niet bang van u. U zou misschien beter bang zijn van mij. U mag mij in de ogen kijken, maar u bent te laf. Kindjes en vrouwen aanvallen… U bent krapuul. Ze zouden u voor altijd moeten opsluiten."

"Ik wil hem bedanken voor die schone cadeau. Die rugzak die wij hebben gekregen en die wij moeten meedragen is zwaar, voor sommigen te zwaar. Een rugzak met twee moeders in, die er niet meer zijn voor hun kinderen en kleinkinderen. Een rugzak met twee kleine kindjes, die de rest van hun leven niet meer kunnen meemaken. Een rugzak met al die andere mensen die hier onder lijden."