"Meneer De Gelder, u bent krapuul"

Dirk De Wolf, de partner van Hilde De Bondt, een van de kinderverzorgsters in Fabeltjesland, heeft Kim De Gelder vanmiddag stevig op zijn plaats gezet. "U bent bedankt, meneer De Gelder. Maar weet u, ik ben niet bang van u. U zou misschien beter bang zijn van mij”, zei hij. “U mag mij in de ogen kijken, maar u bent te laf. Kindjes en vrouwen aanvallen… U bent krapuul." Daarop brak in de assisenzaal een applaus los. De Gelder gaf geen krimp.

Het was opnieuw een bijzonder moedige en pakkende getuigenis. De Wolf las sms’jes van zijn vrouw voor: “Ik denk dat je beter iemand anders zoekt die je verstaat en begrijpt. Maar weet dat ik je graag zie. (…) Liefje, als ik eruit zou stappen, zou je dat begrijpen?” De Wolf snikte toen hij ze voorlas. “En dat allemaal door één smeerlapke”, klonk het.

De Wolf toonde ook foto’s van zijn echtgenote, van voor en na de feiten. Eerst een trotse en knappe vrouw, daarna een gebroken mens, zowel fysiek als psychisch.

"Ik wil hem bedanken voor die schone cadeau”, zei De Wolf. “De rugzak die wij hebben gekregen en die wij moeten meedragen is zwaar, voor sommigen te zwaar. Een rugzak met twee moeders in, die er niet meer zijn voor hun kinderen en kleinkinderen. Een rugzak met twee kleine kindjes, die de rest van hun leven niet meer kunnen meemaken. Een rugzak met al die andere mensen die hier onder lijden."

Dirk De Wolf was al de tweede echtgenoot die vandaag uithaalde naar De Gelder. Vanmorgen noemde André Smet, de man van Rita Van Geyte, De Gelder ook al een ‘smeerlap’ in een emotionele getuigenis.