Wetsdokter toont gruwelfoto's

Elza Van Raemdonck heeft gevochten voor haar leven, toen Kim De Gelder haar neerstak. Dat heeft de wetsdokter getuigd op dag acht van het proces. Daarop werden gruwelijke foto’s getoond van de verwondingen die Van Raemdonck en de slachtoffers in Fabeltjesland opliepen. De Gelder keek geïnteresseerd toe.

Van Raemdonck kreeg in totaal 17 messteken. Ze had ook wonden op haar rechterbovenarm, haar onderarmen en op haar handen. “Dat betekent dat ze heeft gevochten voor haar leven”, getuigt de wetsdokter. “Maar de messteek in haar hart, was fataal”. Enkel de zus van Elza Van Raemdonck heeft de moed om er vandaag bij te zijn, als de wetsdokter de foto’s van de verwondingen van Van Raemdonck toont.

Kim De Gelder kijkt geïnteresseerd toe. Dat doet hij ook als er foto’s worden getoond van het bloedbad in Fabeltjesland. Gruwelijk gedetailleerde beelden zijn het van de dodelijke verwondingen die Corneel en Leon en kinderverzorgster Marita Blindeman opliepen. Baby Corneel is volgens de dokters doodgebloed door een messteek in de hals. “Zijn halsslagader was doorgesneden. In dat geval duurt het tot twee minuten voor de dood intreedt”, vertelt de dokter. “Bij Leon heeft dat langer geduurd. Gezien zijn verwondingen is het een wonder dat hij pas in het ziekenhuis is gestorven.”

Vervolgens gaat de wetsdokters over naar de kinderen die de moordraid van De Gelder hebben overleefd. "Alle steekwonden die De gelder toediende, waren dodelijk. Het is een wonder dat er geen tien doden zijn gevallen."