"De Gelder werkte gestructureerd"

Kim De Gelder bereidde zijn moorden heel gestructureerd voor. Dat blijkt uit de getuigenis van de Computer Crime Unit, die de laptop van De Gelder onderzocht. “Eerst bereidde hij de moord op Van Raemdonck voor. Pas als zij dood was, zocht hij alle info op voor de raid in Fabeltjesland.”

Eind december begon De Gelder te werken aan zijn vermommingen, waarmee hij Elza Van Raemdonck uiteindelijk om de tuin zou leiden. Die moord bereidt hij pas conreet voor op 8 januari. Zo zoekt hij de wegbeschrijving naar de Galgstraat op, waar Van Raemdonck woonde. De route startte niet bij het appartement van De Gelder in Sinaai.

Wat opvalt is dat De Gelder zich vaak ’s nachts voorbereidde. Als daar naar wordt gevraagd, antwoordt De Gelder dat hij geen besef van tijd had. “Overdag keek ik vooral naar videoclips en sliep ik heel veel.”

Na de moord op Elza van Raemdonck begon De Gelder zich voor te bereiden voor zijn raid in Fabeltjesland. “Op het internet ging hij op zoek naar kinderdagverblijven”, vertelt Roel de Maeyer van de Computer Crime Unit. “Uiteindelijk had hij drie doelwitten: Fabeltjesland, Zonneschijn en Peuterland. Voor elk doelwit had hij een routebeschrijving. Op een vierde routebeschrijving stond zijn vluchtroute.”