Verhoren van De Gelder getoond

Tijdens dag zeven van het proces-De Gelder zijn de speurders van het onderzoek aan het woord gekomen. Hun getuigenis werd aangevuld met videoverhoren van tijdens het onderzoek. Daarop is te zien hoe De Gelder zonder enige emotie vertelt over zijn moordpartijen.

Uit het verhoor blijkt dat De Gelder zonder reden het huis van Elza Van Raemdonck uitkoos. "Het was het tweede huis, er was een voordeur en als er niemand zou open gedaan hebben, dan was hij naar het volgende gegaan."

Voorts gaf hij een gedetailleerde beschrijving met armbewegingen over hoe hij Elza Van Raemdonck ombracht. In de dagen na de moord verzamelde hij artikels over de moord. Zo kon hij het beter verwerken en kon hij ook beter geloven wat er gebeurd was.

Volgens de getuigen maakte De Gelder drie dagen na de eerste moord zijn plannen over de raid op Fabeltjesland. ’s Nachts verkende hij Dendermonde met de fiets, zodat niemand hem zou zien. Het is het begin van een gruwelijke beschrijving van de feiten in Fabeltjesland. "Plots zag een vrouw mijn mes. Ik zei dat ze rustig moest blijven. Ik ben in paniek geslagen. Ik ben in het rond beginnen zwaaien met mijn mes."

De Gelder vertelt ook hoe het vermoorden van de baby’s moest gebeuren omdat het zo gepland was en hij geeft toe dat hij het bewust deed om te doden: “Ik stak de kinderen buiten naar de hals, om te doden”, en “je kunt daar het snelst van sterven”.

Op de vraag waarom heeft De Gelder het meerdere keren over woede. "Woede, veel woede. Waarop dat weet ik niet juist." Hij toont de speurders tijdens de verhoren op een plattegrond het parcours dat hij aflegde in het kinderdagverblijf. Hij doet dat heel gedetailleerd en zet kruisjes waar hij kinderen verwondde en neerstak.