Jury ziet vreemde videoverhoren

Op de zevende dag van het proces De Gelder krijgen de jury en de burgerlijke partijen fragmenten uit de videoverhoren te zien. Onderzoeksrechter De Bruecker waarschuwde gisteren al voor de merkwaardige zaken die daar zullen in te zien zijn. Zo zou De Gelder zich tijdens de eerste verhoren urenlang niet hebben verroerd, wat veranderde van zodra de agenten weg waren.

Onderzoeksrechter De Bruecker kwam donderdag al getuigen over de verhoren van De Gelder. Vandaag is het de beurt aan enkele agenten die De Gelder ondervraagd hebben. Zij zullen uitleggen hoe die verhoren verliepen en hoe De Gelder zich gedroeg. Tijdens de eerste verhoren zou hij niets gezegd hebben en zich ook niet hebben verroerd. Maar zodra de agenten de verhoorkamer verlieten, veranderde zijn gedrag. De Gelder zei eerder al dat hij niet wist dat hij ook dan gefilmd werd.

Tijdens latere verhoren zou De Gelder toch zijn beginnen spreken. Zo sprak hij een maand na de raid in Fabeltjesland al over stemmen in zijn hoofd, om een week later te vertellen dat hij dat allemaal verzonnen had." Later zei hij nog dat hij tevreden was over zijn moordpartij, om zich daarna daarvoor te verontschuldigen.