"Nu nog zou ik De Gelder dood nijpen"

Een geëmotioneerde Jozef Heyrman heeft zopas getuigd op het proces De Gelder. Heyrman is de weduwnaar van de vermoorde Elza van Raemdonck. “Als ik de Gelder nog eens zou zien, neep ik hem dood”.

"Een echte grootmoeder"

“Elza was een moeder, een echte grootmoeder. Ik mis haar.” Jozef Heyrman gaf een emotionele getuigenis op de vijfde dag van het proces tegen Kim De Gelder.

“Toen De Gelder toesloeg, was ik net wat gaan werken bij de buurman. Toen ik thuis kwam, riep ik op Elza. Ik vond het al verdacht dat de kachel niet goed brandde. En dat haar kamerdeur open stond, vond ik al helemaal niet normaal. Toen zag ik haar liggen. Eerst dacht ik dat ze iets gekregen had.”

"Ze noemden mij een moordenaar"

Jef Vermasssen, de advocaat van Heyrman, vraagt hem vervolgens naar de aanpak van de politie. “Zij hebben mij hard aangepakt”, zegt hij. “Ze zeiden voortdurend dat ik de moordenaar was. En een dag later kon ik nog niet eens waardig afscheid nemen van Elza. Ik moest op twee meter van haar blijven.”

Op het einde van het verhoor praat Heyrman over De Gelder. “Ik heb spijt dat ik geen halfuur eerder thuis was. Dan was hij dood. Zelfs nu zou ik hem nog dood nijpen. Hij mocht een kogelvrij vest dragen, hij was nog dood.”