De Gelder wil niet meer antwoorden

Op zijn assisenproces in Gent heeft Kim De Gelder verschillende keren uitgehaald naar voorzitter Koen Defoort, toen die hem een vraag stelde.

Eerst had een getuige net gezegd dat ze dacht De Gelder gezien te hebben in een rusthuis, in november 2008. Toen voorzitter Defoort hem vroeg of hij daar geweest was, antwoordde De Gelder luid en geïrriteerd: “Ik ben uw gedrag beu. Mijn advocaat zal voor mij antwoorden voortaan, ok?”. De Gelder had maandag al eens ontkend dat hij in het bejaardentehuis was geweest.

Iets later bij een vraag van de voorzitter na een nieuwe getuigenis haalde De Gelder nog eens uit: “Ik herhaal, ik antwoord niet meer op uw vragen. Vraag het maar aan mijn advocaat.” Daarop zei de voorzitter: “Ik neem daar akte van”.

Later op de middag kwam de huisarts aan het woord die het lichaam van slachtoffer Elza Van Raemdonck had onderzocht. De aanklager had eerder op de dag zwaar uitgehaald naar de dokter. Ze beweerde dat die eerste een attest van natuurlijk overlijden had willen schrijven. Maar de dokter zelf ontkende dat. Hij was naar eigen zeggen "gechoqueerd" door de beweringen van de aanklager.