Ouders De Gelder niet meer welkom

De ouders van Kim De Gelder mogen het proces niet meer bijwonen, tot na hun getuigenis. Dat heeft voorzitter Defoort daarnet beslist.

De beslissing over de aanwezigheid kwam er nadat Kim De Gelder de hele dag verhoord werd. Na een korte pauze werd de hoorzitting voortgezet, met een voorlezing van alle getuigen die aan bod zullen komen. Daarbij vroeg de voorzitter of er mensen zijn die problemen hebben met de aanwezigheid van de ouders van De Gelder. Heel wat mensen staken hun hand in de lucht.

De advocaat van De Gelder probeerde het tij nog te keren: "Ik heb alle begrip voor gevoelens van slachtoffers, maar u hebt daarnet in uw verhoor benadrukt dat vader De Gelder speciaal naar Aalst is gereden en gedurende anderhalf uur geprobeerd heeft om op zijn zoon in te praten. Die mensen hebben steeds hun medewerking verleend en alles gedaan om het onderzoek in goede banen te laten verlopen. Daarbij komt nog dat de zittingen van het hof van assisen openbaar zijn."

Maar voorzitter Defoort beslist nu dus anders. De ouders van Kim De Gelder getuigen op 13 maart. Pas daarna zijn ze opnieuw welkom.