Brink's betaalt terug na overval

Waardetransporteur Brink’s gaat zijn klanten die schade geleden hebben na de overval op de luchthaven van Zaventem terugbetalen. Dat liet het bedrijf gisterenavond al weten.

Wat de totale schade van de overval gisteren was, wilde Brink’s niet kwijt, maar het heeft de getroffen klanten wel op de hoogte gebracht. Iedereen die door de overval werd getroffen, wordt terugbetaald, zegt Brink’s. Het bedrijf kan daarvoor terugvallen op een verzekering tegen ongevallen. Ook andere bedrijven werden slachtoffer van de overval. De buit bestond vooral uit diamanten. Hun totale waarde zou zo’n 50 miljoen dollar bedragen, zowat 37 miljoen euro.

De overval van maandagavond gebeurde razendsnel. In een paar minuten tijd konden de overvallers door de omheining van de luchthaven breken, de tarmac oprijden, hun buit maken en opnieuw vluchten. Ze droegen daarbij politie-uniformen en reden in zwarte bestelwagens met blauwe zwaailichten. Eén van hun vluchtauto’s werd iets later uitgebrand teruggevonden, van de overvallers zelf is er nog geen spoor.