Tieners verdacht van foltering

In Oudenaarde worden vier tieners, onder wie drie minderjarigen, beschuldigd van de gevangenhouding en foltering van een meerderjarige jongen. Dat meldt het Oudenaardse parket.
Het slachtoffer werd meegelokt naar het huis van de moeder van een van de verdachten en werd daar geslagen en vernederd.

De oudste verdachte, een 19-jarige jongen uit Maarkedal, werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. De tiener is geen onbekende voor het gerecht. Hij pleegde de feiten samen met een 16-jarig meisje uit Anzegem, een 15-jarige jongen uit Oudenaarde en een 16-jarige jongen uit Ronse.

De feiten gebeurden maandag in de wijk Riedekens in Ename, deelgemeente van Oudenaarde. "De verdachten lokten het slachtoffer mee met de bus van het station Oudenaarde tot aan de halte in Ename, om hem daarna verder te voet mee te nemen naar het huis van de moeder van één van de verdachten. Daar aangekomen werd het slachtoffer geslagen en vernederd", zegt het parket, dat geen exacte details geeft over de feiten.