Dertig maanden cel geëist voor SM-meesteres

Het openbaar ministerie eist dertig maanden cel tegen SM-meesteres Lucrezia uit Sint-Job-in-‘t-Goor. De 46-jarige vrouw moet zich samen met haar assistente Juno verantwoorden voor de dood van een Britse miljonair. Tegen de assistente wordt één jaar cel gevorderd.


De man in kwestie stierf op 22 juni 2010 in de SM-studio van Lucrezia. Hij had lachgas toegediend gekregen, maar dat had een zuurstoftekort veroorzaakt en was hem fataal geworden. Lucrezia is na de dood van de man gestopt met haar SM-studio.


Volgens het openbaar ministerie hadden de vrouwen moeten weten dat het gas gevaarlijk was, maar hun advocaten betwisten dat. Volgens hen zou het om eenvoudig drijfgas gaan dat ook in de supermarkt te vinden is, bijvoorbeeld voor slagroomspuiten, en is het niet te vergelijken met medisch lachgas. Bovendien had Lucrezia het gas al vaker probleemloos gebruikt, ook bij zichzelf.

Ook zeggen de advocaten dat de man het lachgas toegediend kreeg via een darmpje in zijn mond. Dat zou inhouden dat hij zelf moest zuigen om het gas binnen te krijgen en er van echte toediening door de dames dus weinig sprake was.


Lucrezia en haar assistente vragen de vrijspraak. Het vonnis volgt op 21 februari.