"Stel verplaatsing uit tot na ochtendspits"

De voorbije nacht werd bijna 2.900 ton zout gestrooid op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Toch zijn sommige wegen erg moeilijk berijdbaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale politie raden aan om verplaatsingen indien mogelijk uit te stellen tot na de ochtendspits.

"De situatie is op de snelwegen in heel Vlaanderen gelijkaardig", zegt het Vlaams Verkeerscentrum. “De linkerrijstrook is meestal moeilijk berijdbaar, de andere rijstroken zijn zo goed als sneeuwvrij." Het Verkeerscentrum raadt ook aan op te letten op de op- en afritten. Ook op gewestwegen en kleinere wegen kan het moeilijk rijden zijn. Automobilisten wordt aangeraden indien mogelijk pas na de ochtendspits te vertrekken. De politie vraagt ook om de snelheid te matigen en voldoende afstand te houden.

De eerste strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer reden maandagavond rond 19.30 uur uit. Tijdens de nacht werden alle strooiroutes meerdere malen geruimd en bestrooid. Er werd in totaal 2.867 ton zout gestrooid. "De strooidiensten zullen de komende uren en de rest van de dag blijven werken om de autosnelwegen en gewestwegen opnieuw in normale toestand te krijgen", is te horen bij het Agentschap Wegen en Verkeer.