Recordaantal passagiers voor Brussels Airport sinds 2001

Het voorbije jaar vlogen bijna 19 miljoen passagiers van en naar Brussels Airport. Dat is een groei van een procent ten opzichte van 2011 en het hoogste aantal sinds 2001. Vooral in de eerste helft van het jaar deed de luchthaven het goed. Er waren vooral meer passagiers voor langeafstandsvluchten en meer mensen die in Brussels Airport overstapten. Het aantal passagiers voor vluchten binnen Europa bleef ongewijzigd tegenover 2011.

De resultaten van het passagiersverkeer op Brussels Airport zijn vergelijkbaar met die van andere grotere Europese luchthavens in 2012. Opvallend is dat het aantal passagiersvluchten met 4,1 procent verminderde, terwijl het aantal reizigers zelf een positieve groei kende van een procent. Dat is
volgens Brussels Airport een gevolg van de inzet van grotere toestellen en een verdere verbetering van de bezettingsgraad per toestel.

Wat het vrachtverkeer betreft, zag Brussels Airport de gevlogen vracht met 3,3 procent dalen van 475.000 naar 459.265 ton, maar toch doet de nationale luchthaven het beter dan de meeste andere Europese luchthavens.

In 2012 werd het netwerk van Brussels Airport uitgebreid met nieuwe rechtstreekse bestemmingen waaronder Ponta Delgada, Ohrid, Skopje, Fez, Rabat en Cork. Germanwings en Air Europa waren dan weer nieuwe maatschappijen, terwijl Brussels Airlines twee extra Airbus A330-toestellen toevoegde aan haar vloot, onder meer om een nieuwe dagelijkse vlucht naar New York op te starten.

In 2013 zal het langeafstandsnetwerk verder verstevigd worden door extra vluchten van Qatar Airways en THAI. Jet Airways en United Airlines zullen dan weer grotere toestellen inzetten.