30 jongeren slaags in station Dendermonde

In het station van Dendermonde kwam het gisteren tot een massale vechtpartij tussen scholieren, al voor de derde keer deze week. Een dertigtal jongeren ging op de vuist. De aanleiding van de gevechten is nog onduidelijk.

De eerste vechtpartij ontstond vorige week donderdag, maar die werd snel in de kiem gesmoord. Maandag raakte een dertigtal jongeren opnieuw slaags, net als gisteren.

Opgepakt
De politie kwam snel ter plaatse. Enkele omringende politiezones kwamen versterkingen brengen om de jongeren tot bedaren te brengen. Er werd een zestal vechtersbazen opgepakt, vooral minderjarigen.

De problemen zouden op een fuif begonnen zijn, waar er al een conflict was tussen jongeren. Dat vertellen twee jongeren aan VTM NIEUWS. 

Schrik in de buurt
De horeca-uitbaters aan het station schrikken er niet van dat de situatie escaleert. “Er hangen heel vaak klieken met jongeren rond aan het station. Mensen hebben schrik”, klinkt het bij een cafébazin.

Volgens de uitbaters was er vorig jaar ook al zo een periode. Nu begint het opnieuw erger te worden, zeggen ze. “Tijd dat de politie er iets aan doet”, reageert de cafébazin.