2.400 km in 32 dagen voor kankerpatiënten

Kankeronderzoeker Johan Swinnen kreeg in 2011 te horen dat zijn toen dertienjarige zoon kanker had. Zijn overlevingskans bedroeg slechts een paar procent. Johan nam zich voor “iets zots” te doen als Pieter na vijf jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag is Pieter aan de beterhand en vult papa Johan zijn belofte in. 2.400 kilometer lopen in 32 dagen. “Van Leuven naar Compostella als eerbetoon aan alle kankerpatiënten.”

Al snel kon Johan op veel steun rekenen in zijn omgeving. Met de tocht wil hij de strijd van zijn zoon symbolisch overdoen. Maar Johan loopt niet alleen voor zijn zoon maar ook voor alle andere kankerpatiënten.

'Post voor Compostella'
Mensen die op de een of andere manier met kanker geconfronteerd worden, kunnen brieven meegeven aan Johan. Die zal hij meedragen en in Compostella achterlaten. Ook in de loop van zijn tocht, kunnen de brieven nog meegenomen worden. Het project van Johan werd gedoopt tot 'Post voor Compostella'.

Geldinzamelactie
Om de patiënten nog meer te ondersteunen zal Johan ook geld inzamelen voor het Leuvens kankerinstituut, het LKI. Dat verenigt onderzoekers, artsen en zorgverleners die zich aan de KU Leuven en UZ Leuven inzetten voor mensen die vechten tegen kanker. De kilometers die Johan aflegt, zullen verkocht worden via fondsenwerving.

Pieter fietst even mee
Johan is om tien uur deze morgen begonnen aan zijn tocht. Hij is vertrokken vanuit Gasthuisberg en loopt onder politiebegeleiding eerst langs stadhuis bij Louis Tobback, om vandaar naar Namen te lopen. Dat wordt zijn eerste stop. Zijn zoon Pieter zal met de een driewielerfiets zijn papa voor een aantal kilometers volgen.

Op 22 september zou Johan aankomen in Compostella. Meer informatie vind je op www.post-voor-compostela.be

Door: Tanita De Mey