De wereld op zijn kop: duurder in de solden

Winkels verkopen hun producten tijdens de koopjes soms duurder dan voor de koopjes. Dat laten verschillende kijkers van VTM NIEUWS ons weten. Test-Aankoop vindt deze praktijken misleidend, maar de winkels doen wettelijk gezien niets verkeerd.

Winkeliers mogen tijdens de solden zelf de prijzen kiezen waarop ze hun kortingen baseren. Dat mag dus even goed de prijs zijn die ze in oktober of november vroegen. Wettelijk gezien doen winkels dus niets verkeerd door hun producten duurder te verkopen in de solden, maar Test-Aankoop vindt zulke praktijken op zijn minst misleidend.

Verschillende klachten
VTM NIEUWS kreeg verschillende klachten binnen van klanten die merkten dat hun aankopen die ze voor de koopjes deden, goedkoper waren dan tijdens de solden. Vooral Mediamarkt wordt genoemd. Zo kocht iemand er een fototoestel voor 2.688 euro vóór de solden en vroeg de winkel tijdens de koopjes tweehonderd euro meer.

Ook Ennis Daiem kocht eind december een tablet voor zijn kleinkinderen bij Mediamarkt. Hij betaalde 59 euro. Een week later, toen de solden al gestart waren, bleek de tablet plots meer te kosten. Mediamarkt zegt dat dit uitzonderingen zijn, maar dat ze hier niets verkeerd mee doen.