3 politiewagens botsen door gladheid

Drie politievoertuigen van de politiezone Riho (Roeselare/Izegem/Hooglede) zijn vanmorgen kort na elkaar gebotst door de gladheid. Een combiwagen en een anoniem voertuig moesten getakeld worden.

De politie kreeg om 7.30 uur een oproep dat dieven een aanhangwagen aan het stelen waren in Hooglede. Meteen vertrokken drie politievoertuigen om de dieven te onderscheppen, maar het liep al mis op het bedrijventerrein in Roeselare waar het politiehuis gevestigd is. Een eerste combi schoof weg op een ijsplek en belandde in een haag. Een tweede anoniem voertuig reed er vrijwel meteen daarna op in. Een derde combiwagen gleed van de weg. 

"Eén politiecombi en het anonieme voertuig werden getakeld”, zegt commissaris Carl Vyncke. "De combi heeft schade door de botsing en heeft een platte band. Het anonieme voertuig kon wel nog rijden, maar er is toch redelijk wat schade. Gelukkig raakten de inzittende agenten niet gewond.”

Een vierde politiepatrouille die al op de baan was, is uiteindelijk naar de oproep gereden. Van de daders was geen spoor meer. 

Met fiets
Op de parking van het bedrijventerrein zijn nog twee personeelsleden van de politie met hun fiets gevallen op een ijsplek. Zij liepen lichte verwondingen op. In de politiezone gebeurden nog een tiental andere ongevallen door de gladheid, de meeste met alleen blikschade, enkele ook met lichtgewonden. 

Lees ook: 5 ongevallen op 1 ochtend in West-Vlaanderen