Doodrijdster was “verstrooid”

De jonge vrouw van 20 die maandag een bejaarde doodreed, zegt dat ze de bejaarde vrouw niet gezien had. Ze was verstrooid, zegt haar advocaat. En toen ze de klap voelde, had ze de verkeerde reflex en is ze gevlucht. De vrouw is intussen in voorlopige hechtenis genomen. Die zit ze thuis uit met een enkelband.

De jonge bestuurster was maandag op weg van het werk naar haar thuis, bij haar ouders. Op een oversteekplaats ter hoogte van een rusthuis, reed ze een vrouw van 91 aan. De bejaarde was op slag dood.

De bestuurster had de bejaarde niet gezien, zegt ze. “Vermoedelijk was zij verstrooid of met haar gedachten ergens anders, dat is niet heel duidelijk. Het is alleszins zo dat zij niet met haar gsm of met haar radio bezig was,” zegt haar advocaat Bart Vosters, “Ze is onoplettend geweest waarschijnlijk. Ze heeft de dame in kwestie helemaal niet gezien blijkbaar. “

Paniek
Na de klap stopte de jonge vrouw niet. Drie uur later pakte de politie haar thuis op. Mensen die vluchten, hebben vaak iets te verbergen. Maar dat was bij haar niet het geval, zegt haar advocaat: ze was niet onder invloed, en alle papieren waren in orde. “Ze zegt dat zij volledig in paniek is geslagen. Ze heeft iets gehoord en dan is zij helemaal in shock gegaan, zegt ze zelf. En dan heeft ze, denk ik, de verkeerde reactie gehad om door te rijden. Wat natuurlijk niet goed te praten is”, zegt Vosters.

De vrouw heeft haar rijbewijs 2 jaar. Dat dreigt ze voor een lange tijd te verliezen. En ze riskeert ook een boete en een celstraf tot 5 jaar.