Limburg neemt afscheid van Kerim

In Houthalen-Helchteren in Limburg nemen familie en vrienden vanmiddag afscheid van Kerim Akyil. De 23-jarige Belg kwam op oudejaarsnacht om het leven tijdens de aanslag op een nachtclub in Istanbul.

Het overlijden doet duidelijk pijn bij de aanwezigen, maar de burgemeester is van mening dat iedereen zijn hart moet tonen. "Ik denk alleen dat de ouders liefst zelf dit verdriet zouden willen verwerken, maar ik denk dat er een immens verdriet is, ook onder de bevolking. Ik denk dat we dit samen moeten beleven, dit moment van herdenking en begrafenis is erg belangrijk", aldus Alain Yzermans.

"Boodschap van verdraagzaamheid"
Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke was aanwezig bij de plechtigheid. "Het is erg belangrijk dat de preek van de imman vandaag over verdraagzaamheid gaat. Zeker in deze rumoerige tijden waar polarisatie gaandeweg de overhand dreigt te halen."

Belgisch slachtoffer
De jonge Belg van Turkse origine was in Istanbul om het nieuwe jaar te vieren met vrienden toen plots het noodlot toesloeg. Een man opende het vuur in de nachtclub en vluchtte nadien weg. Voor Kerim kwam alle hulp te laat. De afgelopen dagen vonden al wakes plaats om de 23-jarige Kerim te herdenken. Zo kwamen maandag ongeveer driehonderd mensen afscheid van hem nemen in Houthalen. Ook gisteravond kwamen honderden mensen samen in Maasmechelen om Kerim te eren.

Bekijk ook: