Vader die zoon uit zee redde uit ziekenhuis

De man die gisteren in Blankenberge in zee viel in een poging om zijn zoon te redden, heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Zijn zoon was in de problemen gekomen bij het surfen, zijn vader sprong hem achterna, maar raakte zelf onderkoeld. Dankzij twee andere surfers en de reddingsdiensten konden ze uit het water worden gehaald.

De surfer, een tiener, werd door de sterke stroming naar het staketsel gedreven. Met het touw aan zijn enkel, waarmee hij vasthangt aan zijn surfplank, raakte hij verstrikt rond de palen van het staketsel. Daardoor ging hij verschillende keren kopje onder.

Zijn ouders op het staketsel zagen alles gebeuren. Daarop heeft zijn vader zijn kleren uitgedaan en is ook in het water gesprongen om zijn zoon te helpen. Ook twee andere mannen in surfpak, die net uit het water waren, sprongen de jongen achterna. Ze kwamen uiteindelijk alle vier in de problemen.

De hulpdiensten werden verwittigd en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst van Blankenberge, die vlakbij hun standplaats hebben, trokken de vier in hun reddingsboot. Ze werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Bekijk ook: