Hier zagen we UFO’s het vaakst vliegen

Elk jaar publiceert het Belgisch UFO-meldpunt opnieuw haar cijfers in een jaarverslag. Het aantal UFO-meldingen is in 2016 bijna gehalveerd in vergelijking met het vorige jaar. Het hoogste aantal meldingen is in 2016 afkomstig uit Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Er werden vorig jaar 143 meldingen genoteerd. Dat betekent een daling van 89 waarnemingen in vergelijking met 2015 toen 232 meldingen binnenkwamen. De aanzienlijke daling van het aantal meldingen in Vlaanderen komt deels doordat het Belgisch UFO-meldpunt vanaf februari 2016 gebruik maakte van een nieuwe werkmethodiek.

Zo wordt aan de ‘waarnemer’ gevraagd om alleen nog verschijnselen te melden waarvan de mogelijke verklaring niet terug te vinden is op hun pagina 'verklaringen'. Daarnaast kwamen er ook 51 meldingen binnen die als 'gegevens onvoldoende' werden geëvalueerd.

Vooral in Antwerpen en Oost-Vlaanderen
Het grootste aantal meldingen voor 2016 was afkomstig uit Oost-Vlaanderen (33 meldingen). In Antwerpen werd met 7 meldingen het hoogste aantal meldingen voor een stad of gemeente genoteerd. De grootste piek aan meldingen was in augustus en september, mogelijk door het mooie weer.

Bekijk ook: