Vier drenkelingen gered uit zee

Aan het Oosterstaketsel in Blankenberge zijn vanavond vier drenkelingen uit het water gered. Een surfer was in de problemen geraakt en drie omstanders, onder wie zijn vader, waren hem achterna gesprongen in een poging om hem te redden. 

De surfer, een tiener, werd door de sterke stroming naar het staketsel gedreven. Met het touw aan zijn enkel, waarmee hij vasthangt aan zijn surfplank, raakte hij verstrikt rond de palen van het staketsel. Daardoor ging hij verschillende keren kopje onder. 

Zijn ouders op het staketsel zagen alles gebeuren. Daarop heeft zijn vader zijn kleren uitgedaan en is ook in het water gesprongen om zijn zoon te helpen. Ook twee andere mannen in surfpak, die net uit het water waren, sprongen de jongen achterna. Ze kwamen uiteindelijk alle vier in de problemen. 

De hulpdiensten werden verwittigd en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst van Blankenberge, die vlakbij hun standplaats hebben, trokken de vier in hun reddingsboot. Ze werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De vader is er het ergst aan toe. Hij was nog moeilijk aanspreekbaar, maar verkeert niet in levensgevaar.