Vandalen vernielen kerstversiering

Vandalen hebben op nieuwsjaarsnacht lelijk huisgehouden aan het Go Fitcenter in Kampenhout in Vlaams-Brabant. Op camerabeelden is te zien hoe twee personen de zelfgemaakte kerstboom vernielen. De uitbaters hebben ze zelf op Facebook gezet. “We hebben de beelden gepost om zo te ontdekken wie dit heeft gedaan”, vertelt uitbaatster Liliane Vermeylen.

De kerstboom stond voor het fitnesscenter op de Stationsstraat in Kampenhout. “Op de beelden is te zien hoe rond 0.20 uur twee personen onze kerstdecoratie vernielen”, zegt Liliane Vermeylen. De uitbaters hopen door de beelden op Facebook te plaatsen, te ontdekken wie dit heeft gedaan. Maar dat mag eigenlijk niet. Om die reden heeft VTM NIEUWS ze trouwens ook onherkenbaar gemaakt. 

Beelden
Wie beelden maakt van een misdrijf mag die enkel aan de politie bezorgen en mag die dus niet op het internet zetten. “We vragen mensen om zulke beelden aan de politie te bezorgen zodat wij ze samen met het parket kunnen onderzoeken”, vertelt Geert Legein van de politiezone KASTZE aan VTM NIEUWS. 

“Het is belangrijk dat ze niet op sociale media of elders terechtkomen want dat kan later tegen de slachtoffers gebruikt worden in de rechtbank.”