2017 start met laagje sneeuw

Een witte kerst kregen we dan niet maar 2017 start wel meteen met een laagje sneeuw. Op heel wat plaatsen in het land viel er tijdens de eerste nacht van het jaar sneeuw uit de lucht. En dat leverde mooie wintertaferelen op.

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor gladheid op de weg. "Het heeft vannacht gesneeuwd en nu regent het nog, dus het wegdek kan glad zijn", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx rond 05.45 uur. "Pas je rijstijl aan en let goed op, vooral op op- en afritten, bruggen en viaducten en in bochten."

Slippartijen
"We hebben in de loop van de nacht enkele slippartijen gehad, waarbij voertuigen in de gracht zijn beland", aldus Bruyninckx. "Dat gebeurde op de E19 in Rumst, Zemst en Vilvoorde en op de Brusselse Ring in Koekelberg. Het ging telkens over individuele voertuigen die waarschijnlijk de controle over het wegdek verloren hadden omdat het glad was. Er gebeurden ook twee ongevallen op het complex van Zwijnaarde."

In de regio van Brabant en Antwerpen wordt op de dynamische borden nog gewaarschuwd voor gladheid, en in Antwerpen geldt op vraag van de politie nog steeds een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Het Verkeerscentrum vraagt de bestuurders dan ook om hun rijstijl aan te passen. "Laat je niet verrassen, het kan her en der verraderlijk glad zijn", zegt Bruyninckx.