Dossier De Grote Geldbarometer

Dit zijn de beste aandelen voor 2017

Gisteren kondigde onze financieel expert Paul D’Hoore in De Grote Geldbarometer aan hoe hij in 2017 een bedrag van 10.000 euro zou investeren. Van dat bedrag gaat 5058 euro naar aandelen. Maar in welke aandelen moet je dan precies je geld stoppen? Paul D’Hoore zocht naar de hitparade van de vijf beste beleggingen.

1. Bpost

Na alle perikelen de voorbije maanden, staat postbedrijf Bpost verrassend op nummer één. “Het aandeel zal voor alle duidelijkheid niet verdubbelen volgend jaar”, zegt Paul D’Hoore. “Maar het zal ook niet halveren. Het is een stabiel aandeel. Ze hebben ook geen geld ‘verkwist’ aan PostNL, want ze hebben het niet kunnen overnemen.”

2. Ahold Delhaize

Voor het derde jaar op rij zit Ahold Delhaize in de lijst van Paul D’Hoore. Zowel Ahold als Delhaize halen meer dan de helft van hun omzet in de Verenigde Staten. In de VS gaat het goed met de economie, consumenten geven veel geld uit. “Ook de dollar is aan het stijgen, dus alles wat men daar uitgeeft, wordt nadien in euro meer waard voor Ahold Delhaize.”

3. Tessenderlo

Tessenderlo is uiteraard een gemeente in Limburg, maar het is ook de naam van een bedrijf dat daar gevestigd is. Het is wereldwijd actief en is een zeer belangrijke producent van chemische meststoffen. Op dit moment bouwt het bedrijf fabrieken bij in de VS en in Frankrijk. Het is ook een belangrijke producent van gelatine en plastic pijpleidingen.

4. Melexis

Melexis is het elektronicabedrijf van ondernemer Roland Duchâtelet. Het maakt sensoren en halfgeleiders voor de autosector. “Iedereen weet dat er in auto’s steeds meer elektronica zit. Dus dat is goed voor de toekomst van dat bedrijf.”

5. Barco

Barco is een internationaal beeldvormingsbedrijf met hoofdzetel in Kortrijk. Het levert beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren. "Het bedrijf heeft ook geen schulden heeft. In totaal heeft het 200 miljoen euro cash op de rekening staan.”

Hier kan je nog eens herbekijken wat je in 2017 best met je spaargeld doet volgens Paul D'Hoore.

Bekijk ook: