Dankzij deze tips geen kater op 1 januari

Dit weekend trappen we 2017 in en dat zal sommigen een kater opleveren. Niet drinken is de beste tip om geen kater te hebben. Maar wie toch een glaasje wil drinken, kan deze tips best in het achterhoofd houden.

Alcohol zorgt voor dehydratatie of een tekort aan vocht. Water drinken is dus de boodschap. Niet enkel na het feesten maar ook tijdens het uitgaan kan je best af en toe een glas water drinken. Zo je hoofdpijn de dag nadien vermijden.

Bananen
Mocht je toch met hoofdpijn zitten, eet dan bananen. Die bevatten het mineraal kalium en zorgen voor hydratatie. Alcohol gaat het kaliumgehalte doen afnemen en in je lichaam zorgt dus voor dehydratatie.

Na een nachtje flink doorzakken, ben je meestal ook erg moe. Gun je lichaam dus voldoende rust om te herstellen en slaap op je rechter zijde. Hierdoor kan je maag de zuren, die je misselijk maken, wegspoelen.

Seks
Hoofdpijn kan je verdrijven door een aspirine, maar er zijn ook andere manieren.. Door de liefde te bedrijven komen er endorfines in ons lichaam vrij. Deze zullen er tijdelijk voor zorgen dat je hoofdpijn verdwijnt.