Beelden tonen reddingsactie vissersboot

Er zijn beelden opgedoken van de reddingsactie van de Belgische vissersboot die in de nacht van dinsdag op woensdag voor de Engelse kust gekapseisd is. Daarop is te zien hoe de Belgische visser, die een hele nacht op de romp van het schip gelegen heeft, gered wordt. Op de boot zaten drie opvarenden, twee Belgen en een Spanjaard. Eén Belgische visser heeft het niet overleefd, de Spaanse man wordt nog gezocht. De Britse kustwacht plaatste de beelden op YouTube.

Het schip kapseisde dinsdagnacht rond middernacht in de buurt van het Engelse Ramsgate. De reddingsdiensten vonden een Belgische man die al tien uur op de romp van het schip lag. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar hij zou het ziekenhuis intussen al opnieuw hebben verlaten.

Enkele uren later, rond 11.45 uur, werd een Belgische schipper uit het water gehaald. Hij werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

De Spaanse visser is nog altijd vermist. De kans dat hij het overleeft, is klein, zegt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC). De temperatuur van het zeewater is op dit moment acht graden Celsius.

Bekijk ook: